PRESENTACIÓ

Enguany encetem el blog de la biblioteca on hi trobareu diversos materials i recomanacions que us poden ser útils i que complementen la nostra aportació al site web que la biblioteca té dins la pàgina de l'escola.
Esperem que ho passeu bé i que en pogueu treure profit.

julio 07, 2011

Anna Gavalda o l’esperança és possible per damunt d’una rutina que sovint aclapara.



              Aquesta és una de les raons per les que anat llegint els llibres d’aquesta francesa i no m’han decebut.
            Tots ells, en el fons, estan impregnats d’un optimisme centrat en les segones oportunitats i amarats d’humanitat, bondat i d’una esperança cautelosa en l’esdevenidor i en les relacions humanes que donen sentit a la trajectòria de molts dels seus personatges i això els fa anar sempre endavant.
            Una altra cosa que m’agrada dels llibres de la Gavalda és que tenen la família com a eix central, com a mitjà de reconciliació amb un mateix, ja sigui la que ens ha vingut donada pel parentiu, o la que triem a través dels llaços d’amistat o les relacions de parella, que són, podriem dir  els altres eixos centrals de la seva obra.
            Una obra que toca tots aquests temes i molts altres d’una manera gens ampul·losa. Amb poques descripcions. Tot es centra en el desenvolupament continu de l’acció. Sovint, a través dels diàlegs, aparentment senzills, però molt ben tramats i plens de carregues de fons que aconsegueixen arribar més enllà de la intel·ligència  per fer-se lloc en  es nostre coret  i ens ho fan passar beníssim.

  • Juntos, nada más (Una bona manera de coneixer aquesta autora, Hi ha també l’adaptació cinematogràfica del llibre).
Camille és una noia jove, dibuixa molt bé, però no té esma per fer-ho. Ha abandonat la professió. Té un transtorn alimentari i malviu quasi d’ocupa en unes golfes i neteja oficines de nit. Philibert el seu vei, és un aristòcrata que va de baixa i viu en una de les propietats familiars que podria ser desallotjada ben aviat. Sobreviu ventent postals en un museu i tenint com a rellogat un cuiner molt especial Franck que s’ha vist obligat a deixar la seva àvia en una llar d’ancians. Tots ells establiran una relació ben especial, on hauran d’aprendre a coneixer-se per aconseguir el miracle de la convivència i l’afecte.
            Segons els crítics l’autora “Ha dado en el blanco con una novela divertida, que se lee de un tirón y que celebra la felicidad de estar con quien de verdad es importante. Juntos, nada más ha hecho temblar durante meses las listas de los libros más vendidos de Francia.”
  

  • La Sal de la vida  
Novel·la curta centrada en tres germans que es salten una boda familiar, deixant marits,mullers, fills, divorcis, preocupacions i tristeses, per marxar a cercar a l’altre germà que treballa en un vell castell de la contrada. Viuran un darrer dia d’infantesa robada a la seva vida d’adults. Un homenatge a les relacions entre germans, plena d’alegria, humor i tendresa. Val la pena.


Altres llibres.
Quisiera que alguien me esperara en algún lugar. (relats)
 La amaba
El consuelo